Warme, persoonlijke uitvaart in coronatijd

Het is niet altijd even makkelijk. Een afscheid in coronatijd. Sommige mensen hebben grote families en dan is het erg verdrietig dat niet iedereen erbij kan zijn. Wij uitvaartondernemers, begrijpen dat als geen ander.

Door de beperkingen van nu zijn uitvaarten totaal anders dan voorheen. Toch kunnen wij u melden, dat in praktijk blijkt dat veel begrafenissen en crematies, ondanks de beperkingen toch als warm worden ervaren.

Mensen worden creatiever. Er wordt gebruik gemaakt van audiovisuele oplossingen, uitvaarten worden gefilmd en gestreamd. Ook ontstaan er drive-thru uitvaarten. Zo wordt er tegenwoordig gebruik van gemaakt om een kist bijvoorbeeld buiten op een prachtige locatie op te stellen. Degenen die afscheid willen nemen, kunnen er dan langs rijden.  Even stoppen, raampje open om de familie te groeten en een laatste eerbetoon te brengen.

Wij begrijpen als geen ander dat het lastig is om met rekening te houden met allerlei opgelegde regels en beperkingen, maar raden eenieder aan om zich te focussen op wat wel mogelijk is.

Wij volgen de richtlijnen van het RIVM. Maar, we zorgen er ook voor dat uitvaarten als mooi en persoonlijk worden ervaren. Uiteraard gebruiken we daarbij ons gezonde verstand. Take care!