Vooraf alles op orde

Anno 2020 blijkt een uitvaartverzekering helaas nog niet vanzelfsprekend. Uit recentelijk onderzoek komt naar voren dat ongeveer 70% van de Nederlanders er een heeft en de overige 30% dus niet. Dat is best zorgelijk.

Het komt regelmatig voor dat mensen zichzelf te jong vinden om zo’n verzekering af te sluiten of denken dat ze meeverzekerd zijn op de polis van hun ouders. Maar het meeverzekeren verschilt per maatschappij. Er zijn maatschappijen die kinderen tot hun 18E meeverzekeren, andere doen dat tot 21 jaar en er zijn er ook die dat tot en met 25 jaar garanderen.

Het kan in ieder geval geen kwaad om te checken of een uitvaartverzekering aanwezig is. Is die er niet, dan kunnen nabestaanden namelijk met flinke kosten opgezadeld worden. Bij het afsluiten van een verzekering adviseren we echter niet alleen op de premie, maar ook op de dekking voor de uitvaart te letten.

Het is zeker niet het allerleukste onderwerp om over na te denken, maar ook niet onbelangrijk. Bij het afsluiten van uitvaartverzekering krijgen we de mogelijkheid onze uitvaartwensen vast te laten leggen. Een afscheid kan dus grotendeels van tevoren bepaald worden en hoeft niet grauw en droevig te zijn…