Uitvaartmuziek voor uw begrafenis of crematie

Een onderdeel bij het vastleggen van uw wensen voor uw eigen uitvaart is het kiezen van de uitvaartmuziek. De sfeer va een begrafenis of crematie wordt bepaalt door de uitvaartmuziek. Door het vastleggen van de uitvaartmuziek heeft u zelf invloed op hoe uw nabestaanden afscheid van u kunnen nemen.

Wanneer u komt te overlijden zullen nabestaanden vooral hun herinneringen aan u willen koesteren. Die herinneringen kunnen worden opgeroepen door middel van muziek. Muziek of de songtekst kan geassocieerd worden een bepaalde gebeurtenis in uw leven. Maar muziek kan ook heel goed passen bij u als persoon zodat vrienden en familie iets van u herkennen in de uitvaartmuziek. Het zijn allemaal belangrijke redenen om voor uw begrafenis of crematie alvast goed na te denken over de muziek.

Het kan raar voelen om met uw eigen uitvaart bezig te zijn. Toch weet niemand beter wat bij u past dan uzelf. Nabestaanden moeten rondom een begrafenis of crematie vaak veel regelen in korte tijd. Wanneer zij weten wat u graag zou willen biedt dat ze houvast en geruststelling. Ook voorkomt u zo dat er discussie ontstaat of dat de gekozen uitvaartmuziek totaal niet bij u past.

Het kan zijn dat uitvaartmuziek die u nu uitkiest over een tijdje niet meer past bij u als persoon. Daarom is het goed om regelmatig stil te staan bij de liedjes die u wilt laten afspelen op uw begrafenis of crematie. Een overlijden komt vaak onverwachts dus het is belangrijk om zowel nu als in de toekomst uitvaartwensen vast te leggen en bij te houden. Er worden jaarlijks erg veel nieuwe nummers uitgebracht, waardoor uw favoriete uitvaartmuziek elk moment kan veranderen. En natuurlijk ontstaan er tijdens u leven nog een hoop nieuwe muzikale herinneringen!