Uitvaarten anno nu….

We hadden gehoopt rond deze tijd van het jaar coronavrij te zijn, maar helaas… dagelijks worden we nog regelmatig geconfronteerd met nieuws over het coronavirus. Helaas is er ook nog geen vaccin. Hopelijk komt u deze tijd goed en veilig door. Het nieuwe normaal, is nog niet normaal voor velen en dat is begrijpelijk. Maar laten we er met zijn allen het beste van maken. We merken dat er nog veel vragen over uitvaarten en het coronavirus zijn.

Hoe gaat de verzorging in zijn werking als iemand aan het het coronavirus is overleden?          • De verzorging wordt uiteraard net zoals anders met alle zorg en liefde uitgevoerd. We volgen natuurlijk een strikt hygiëneprotocol, dragen beschermende kleding wanneer wij de overledene verzorgen. De direct nabestaanden mogen bij het verzorgen aanwezig zijn/ helpen, mits ze 1,5 meter afstand bewaren en eveneens beschermende kleding (mondkapje, handschoenen op zijn minst) dragen.

Hoe gaat dat met de uitvaart, kan een aan het coronavirus overleden persoon worden begraven of gecremeerd?
• Ja dat kan beide. En er is geen wachttijd. Uiteraard nemen we de juiste beschermingsmiddelen in acht en verwachten we van u dat u dat eveneens doet.

Een hand geven om te condoleren mag niet, maar hoe kunnen we ons medeleven dan tonen? • Het is heel mooi om uw hand op uw hart te leggen en de nabestaanden aan te kijken, terwijl u dit gebaar maakt.

Iemand zit in quarantaine, maar wil een uitvaart bijwonen. Hoe kan dat?
• Dat kan alleen via een videoverbinding. Digitaal dus.

Blijf voorzichtig!