Uitvaart filmen

Dat mensen hun trouwdag op bewegend beeld vast laten leggen, is geen nieuws. Altijd leuk om de bruiloft nog eens terug te kijken. Maar het komt anno 2019 steeds vaker voor dat men ervoor kiest om een uitvaart eveneens te laten registreren. Daar zijn speciale bedrijven voor. Zij weten hoe ze een dergelijke gebeurtenis mooi kunnen filmen zonder dat u het eigenlijk in de gaten heeft.

We kunnen ons voorstellen dat het voor sommige mensen best gek kan klinken dat het afscheid wordt gefilmd. Aan de andere kant is het wel iets van de tijd waarin we leven. Het past bij 2019. We leggen heel veel vast op film.  Onderzoek toont bovendien aan dat het laten filmen van een uitvaart meerdere positieve bijdragen kan leveren.

Het kan namelijk voorkomen dat niet iedereen naar de uitvaart kan, men is niet goed ter been of verblijft in het buitenland. Door een uitvaart te filmen, kan iedereen de laatste dag van een overleden dierbare meemaken. Volwassenen die er wel bij waren kunnen op een later tijdstip nog eens terugkijken en herinneringen ophalen.

Tegenwoordig zijn er bovendien bedrijven die het mogelijk maken om een uitvaart live te streamen. Degenen die deze belangrijke dag, door omstandigheden missen, kunnen elders dan toch realtime meekijken.