Toon medeleven, geef bloemen

Covid-19 is helaas nog steeds in ons midden. Laten we wel stellen dat we op weg zijn naar betere tijden. Langzaamaan wordt iedereen gevaccineerd. Maar af en toe lijkt het net alsof we met zijn allen in een slechte film zitten. Maar, er komen betere tijden, absoluut. Keep the faith!

50 personen

Op dit moment zijn er 50 personen toegestaan bij een afscheid (begrafenis of crematie). Wie naar een uitvaart gaat, vraagt zich mogelijk af of er regels zijn met betrekking tot het meenemen van bloemen naar een afscheid. Eigenlijk niet. Een rouwboeket of krans voor de overledene wordt toegestaan. Juist in deze sombere tijd, kunnen veel nabestaanden bloemen bij een afscheid ontzettend waarderen.

Rouwbloemen

In veel gevallen staat op een rouwkaart wat de lievelingsbloemen van de overledene waren. Wanneer u het even niet weet, zijn rode rozen altijd goed. Deze worden veel in rouwboeketten verwerkt, evenals witte rozen. Bloemen die met name geschikt zijn als rouwbloemen zijn: rozen, lelies, gerbera’s, orchideeën, anjers en veldbloemen.