Nazorg

Afb1834Fasen van rouw. Bij het verwerken van een verlies van een dierbaar persoon, zien we vaak een aantal fasen waar mensen doorheen gaan: ontkenning, woede, depressie, acceptatie, doelen stellen en doen. Voor u zelf als nabestaande helpt het om het veranderde leven in te vullen. Nieuwe mensen ontmoeten, activiteiten ondernemen, erop uit gaan, dragen bij aan het herontdekken van wat het leven inhoudt.

Er bestaat niet èèn vaste, goede manier van rouwen, want ieder gaat op eigen wijze om met verlies. Maar soms zijn er momenten waarbij u een steuntje in de rug wel kunt gebruiken. Het kan dan troostend zijn om ervaringen met anderen te delen en te horen hoe zij er mee om gaan. Soms is het makkelijker om met “vreemde” te praten over uw gemis en verdriet, ook als u het gevoel hebt dat u uw omgeving er niet}meer} mee wilt belasten.

Al wandelend kunnen verschillende onderwerpen aan bod komen, het verlies, de rouw, de veranderingen. Ervaringen kunnen worden gedeeld tijdens deze wandeling in het keukenhof bos, of langs het strand iedere keer nemen we een andere route. Je kunt je zelf herkennen in de verhalen van anderen.

Wanneer zo`n wandeling start moet u de pagina nieuws in de gaten houden. En anders kunt u ons altijd bellen.

Helaas bent u na de uitvaart niet klaar met het regelen van velerlei zaken. Zoals bankzaken, verzekeringen en uitkeringen moeten worden gewijzigd. Documenten zoals de verklaring van erfrecht, boedelvolmacht, het afmelden van de huur, gas, licht en water, abonnementen, pensioen of andere inkomen. Hier zijn bedrijven voor die dat allemaal voor u kunnen regelen.