Medeleven betuigen

Medeleven betuigen

Door nabestaanden te condoleren, laat u weten dat u mee leeft. Toch is condoleren voor velen een moeilijk iets. We maken ons zorgen of we wel de juiste woorden kunnen vinden en hoe we ons medeleven het beste kunnen tonen. U hoeft zich daar geen zorgen over te maken, want het maakt niet uit hoe u uw medeleven uit. Het wordt gewaardeerd dat u uw medeleven uit. En dat hoeft ook niet met een lang emotioneel verhaal, al kunt u de woorden niet vinden, een “heel veel sterkte met dit enorme verlies”, volstaat.

Persoonlijk condoleren

Als de overledene dichtbij staat is persoonlijk condoleren een pre. Dat kan afhankelijk van wat de relatie is in persoonlijke kring of bij het condoleancebezoek en de uitvaart.

Schriftelijk condoleren

Wanneer een overledene iets verder van u afstaat kan condoleren vol staan met een schriftelijke condoleance. Schrijf iets persoonlijks in de kaart.

Niet tijdgebonden

Het komt weleens voor dat u pas hoort dat iemand is overleden en dat het alweer enkele weken of maanden geleden is, dat degene is komen te ontvallen. Dat betekent overigens niet dat u in zo’n geval te laat bent met condoleren. Een handgeschreven kaart biedt altijd troost aan nabestaanden.