Een laatste wandeling in stijl dankzij de TOLAD

Wanneer men ervoor kiest om te worden gecremeerd, komt het regelmatig voor dat men hoopt dat het as tijdens een laatste wandeling wordt uitgestrooid. Dat kan tegenwoordig met behulp van een nieuwe Nederlandse noviteit genaamd de TOLAD (Totem of Life and Death).

Het betreft een as-verstrooier, welke zich het best laat omschrijven als een elegante smalle, lange holle buis (1.65 m lang, 6 cm breed) met een handgreep van aluminium en kunststof. Deze is er in maar liefst acht prachtige kleuren. In het deksel kan bovendien een kaarsje worden geplaatst. Ook is het mogelijk om de Totem of Life and Death te laten bedrukken met persoonlijke tekst. Het gewicht van de as-verstrooier betreft 1,5 kilogram en er kan 3,5 kilogram as in.

Het as van de overleden dierbare kan tijdens een wandeling van anderhalf tot twee kilometer met de staf stap voor stap worden verspreid. Bij elke stap wordt de staf lichter en het loslaten wordt daardoor letterlijk voelbaar.

De route kan via een App. worden bijgehouden en daarna op een persoonlijke (uiteraard beveiligde) herdenkings-webpagina worden geplaatst. De buis kan na het verstrooien van het as als herdenking worden bewaard.

Meer hierover kunt u lezen op de website: www.tolad.eu