Kerstgroeten uit het hart

2020 nadert met rasse schreden. Er worden plannen gemaakt, kerstkaarten geschreven en zonder na te denken worden deze bijna altijd gepost met de gebruikelijke bekende ‘Vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar’. Terwijl het helemaal niet zo vanzelfsprekend is dat iedereen deze periode als fijn ervaart…

In de praktijk zijn er helaas ook best veel mensen die het deze dagen ontzettend moeilijk hebben. Ze zijn een dierbare verloren, hun baan kwijtgeraakt, gescheiden of een relatie is verbroken. Of misschien is hun huisdier overleden, ook dat kan heel ingrijpend zijn….

Voor degenen die iets heftigs meegemaakt hebben en dat hoeft niet per se in het afgelopen jaar te zijn, is de periode van kerst en oud & een nieuw zéér confronterend. Er wordt gerouwd, gehuild en de dagen lijken eindeloos lang te duren. Emoties kunnen veel intenser dan anders worden ervaren.

Ons advies: sta stil even bij het schrijven van uw kerstkaarten. Wie kan een hart onder de riem gebruiken? Schrijf een persoonlijke boodschap of nodig diegene uit voor het kerstdiner of op oudjaarsavond. Meeleven met degenen die het zwaar hebben in december is voor u een kleine moeite en voor de personen in kwestie een groot en liefdevol gebaar.