Goede (uitvaart)voornemens

Goede (uitvaart)voornemens:

Het plannen van uw eigen afscheid of die van een dierbare is iets wat velen voor zich uitschuiven. Om u te inspireren, hebben we een aantal uitvaart voornemens opgesteld.

Communicatie & wensen!
Hou het helder. Wees eerlijk over uw wensen, communiceer daarover bij leven. Door uw wensen te delen, kan dat nabestaanden helpen uw afscheid zo gewenst als mogelijk te organiseren.

Vastleggen van wensen & details
Nog beter is het vastleggen van uw wensen en details voor het afscheid. Denk daarbij aan zaken zoals begrafenis of crematie. Rouw vervoer, wel of geen muziek, locatie, catering, duurzaamheid en aanwezigen.
Geld apart leggen/ verzekeren
Een uitvaart organiseren, kost geld. Het is verstandig om u daarvoor te verzekeren of een bedrag voor te reserveren (sparen).

Digitale nalatenschap
Leg vast wie na uw overlijden uw digitale nalatenschap mag beheren. Denk daarbij aan uw mail, Facebook en Instagram en verzekeringen/bank waarbij u een online inlog gebruikt.

Rouw coach
Heeft u veel verdriet om een overleden dierbare. En komt u daar niet uit. Heeft u het idee dat de rouw uw leven beheerst? Neem u dan voor om in 2024 hulp te zoeken. Dat is niet raar of vreemd. Een rouw coach kan zeer waardevol zijn om de lichtpuntjes in het leven weer te kunnen aanschouwen.

Tot slot wensen wij u een gezond en sprankelend 2024!