Goede nazorg is cruciaal bij rouw

Goede nazorg is cruciaal bij rouw

Wanneer mensen iemand verliezen is het van groot belang dat ze goede nazorg krijgen. Rouwende mensen kunt u het beste emotioneel blijven steunen, want zij gaan door een achtbaan van emoties. Variërend van verdriet, woede, schuldgevoelens en angst. Door op hen te letten en aandacht te geven, kunnen zij de emoties vrij uiten en verwerken. Het helpt hen om te gaan met de intensiteit van hun gevoelens.

Wanneer iemand die rouwt geen nazorg ontvangt, kan dit bovendien tot complicaties leiden zoals

psychische en fysieke gezondheidsproblemen waaronder depressie, angststoornissen, slaapstoornissen en zelfs een verhoogd risico op chronische ziekten. Dit kan worden voorkomen door nazorg te bieden. Daarbij zorgt goede nazorg voor een verbetering van de levenskwaliteit van rouwenden. Ze zullen het leven eerder weer oppakken en het verlies een plek geven.

Als iemand rouwt, kan de eigen verzorging erbij inschieten. Volkomen logisch. Echter wanneer dit te lang aanhoudt, kan dit voor gezondheidsproblemen zorgen. Let op mensen, nodig ze eens uit voor een gezonde maaltijd, plan een wandeling en blijf een luisterend oor aanbieden.

Kortom: iemand die rouwt, gaat door een zeer moeilijke periode. Onderschat emoties nimmer. Een goede vriend, buur of familielid is van grote meerwaarde om rouw te verwerken. Om te leren leven met het verlies op een voor hen mogelijke en passende manier. Uw aandacht is goud voor deze personen.