Exclusieve uitvaarten in opkomst

Wanneer we over de dood praten, heeft dat altijd iets droevigs.  Toch blijkt er een heuse verandering gaande.  Zo blijken veel mensen het belangrijk te vinden dat het leven wordt gevierd… ook na het overlijden. Dit in de vorm van een exclusieve uitvaart.

 

In plaats van een ingetogen en sober afscheid wordt er groots en uitbundig uitgepakt. De locatie is bijzonder zoals ergens op een landgoed of in een mooi natuurgebied, of soms ook in een chic hotel, inclusief overnachting.

 

Wordt gekozen voor hoogstaande catering met champagne sushi en gebakjes. De dienst is geen droevige middag, maar een samenzijn waarbij nabestaanden mooie anekdotes ophalen. Soms zijn er filmopnames van de hoogtepunten van de overledene. Daar kijkt men samen naar en het komt ook steeds vaker voor dat er wordt gedanst op livemuziek. Het klinkt wellicht wat vreemd, maar deze ontwikkeling is serieus gaande.

 

De gedachte achter dit soort uitvaarten is dat degene die is komen te overlijden, zijn of haar nabestaanden wil aten zien dat je het leven moet vieren. Elke dag weer. Carpe diem…