Een uitvaartverzekering bestaat niet voor niets

Een uitvaartverzekering bestaat niet voor niets

Heeft u een uitvaartverzekering? Heeft u een uitvaartverzekering nodig? Uit een onderzoek van 2017 bleek ruim 66 % van de Nederlanders een uitvaartverzekering te hebben. Recente cijfers zijn er momenteel niet. Maar het eerste wat door veel Nederlanders is opgezegd na het stijgen van de energieprijzen waren abonnementen en ook uitvaartverzekeringen.

In praktijk worden kosten van een uitvaart vaak onderschat. Een dergelijke verzekering is niet verplicht, maar het wordt wél aangeraden. Wanneer u niet over voldoende spaargeld bezit, kan een uitvaartverzekering uitkomst bieden. Daarbij is het ook netjes naar uw nabestaanden toe. Anders, zonder verzekering, zadelt u hen met kosten van de uitvaart op. Tegenwoordig zien we regelmatig Fondsenwervingen voorbijkomen waar mensen geld bij elkaar proberen te verzamelen voor een uitvaart. Dat is best ernstig, toch?

Wie geen uitvaartverzekering wil, kan zich aansluiten bij een Uitvaartvereniging. Bij een dergelijke vereniging betaalt u contributie. Meer hierover kunt u hier lezen: https://uitvaartverzekeringwijzer.net/info/uitvaartvereniging-wat-het/

Tip: Vergelijk de premies van uitvaartverzekeringen en sluit er alsnog eentje af wanneer u deze nog niet hebt.