Duurzaam rouwstuk

Duurzaam rouwstuk

Het komt tegenwoordig steeds vaker voor dat rouwkaarten vermelden geen rouwstukken en/of rouwboeketten te willen ontvangen. Of men geeft aan dat er bijvoorbeeld een enkele onverpakte rouwbloem kan worden meegebracht, om vervolgens als men daar financiële ruimte voor heeft, een bedrag kan doneren aan een goed doel.

Andere tips om duurzaam met bloemen en uitvaarten om te gaan, is door te kiezen voor lokale exemplaren. Nederlandse bloemen uit het seizoen zijn: gladiolen, chrysanten, lelies, zonnebloemen, narcissen, krokussen, tulpen en hortensia’s. Koningin onder de Nederlandse bloemen is zonder meer de Lisianthus. Bloemen van Nederlandse bodem kosten minder energie en zijn minder belastend voor het milieu.

Een rouwboeket is bovendien duurzamer dan een rouwstuk, omdat er voor het maken van een rouwboeket geen plastic nodig is. Een andere prachtige en milieuvriendelijke optie is het laten maken van een prachtige gevlochten bloemen rouwkrans, met uiteraard Nederlandse bloemen van eigen bodem.