Corona en uitvaarten

We leven in een rare, verdrietige tijd. Het coronavirus heeft veel impact op ons leven. Her en der horen we dat mensen zijn besmet of erger nog, dat ze ons zijn ontvallen… Als een dierbare tijdens deze periode aan iets anders dan het coronavirus overlijdt, is dat natuurlijk nét zo verdrietig. Een overlijden is een overlijden, een zeer ingrijpende en emotionele gebeurtenis. Het is alleen nu zo dat de nabestaanden van, elk sterfgeval, ongeacht waaraan degene is overledene, te maken krijgen met het coronavirus. Heel wrang.

Afscheid nemen van iemand die in de periode van de coronacrisis overlijdt, vergt veel aanpassingen. Uitvaarten zijn soberder en verlopen via stricte regels. Uiteraard werken wij eveneens strikt conform de maatregelen van het RIVM.

Om u een indicatie te geven:

  • Condoleren gaat zonder het schudden van een hand, want handen schudden is nu geen optie.
  • Een koffietafel is ten tijde van de coronacrisis niet mogelijk. Of zeer minimalistisch. Bijvoorbeeld met kant en klare verpakkingen.
  • Er mogen niet meer dan 30 personen bij een crematie of begrafenis aanwezig zijn.
  • Mensen die verkouden zijn, dienen thuis te blijven.
  • Tijdens de uitvaart moet er afstand worden gehouden van elkaar, tenminste 1,5 meter.
  • Om niet aanwezigen tegemoet te komen, kan er gebruik worden gemaakt van een livestream tijdens het afscheid.

Dit is nog maar een kleine greep uit de aanpassingen. Indien nodig vertellen wij u er uiteraard alles over. Voor nu wensen wij u gezondheid en het beste toe. Pas goed op u zelf en op elkaar.