Bovengronds begraven biedt voordelen

In mediterrane en Zuid-Amerikaanse landen komt het bovengronds bijzetten van overledenen regelmatig voor. Maar wist u al dat in Nederland de belangstelling voor bovengronds begraven steeds groter wordt in ons land. Begraven verdient diversiteit en uitvaartondernemers gaan graag mee in deze wens.

In Spanje en Portugal worden overleden personen bovengrond begraven in een zogenaamde cryptenmuur. Dit is een hoge muur waarin kisten bovenop elkaar worden gestapeld. Pim Fortuyn wilde absoluut niet in de grond begraven worden. Hij ligt in een bovengronds paalgraf in Provesano di San Giorgio in Italië.

Volgens deskundigen biedt bovengronds begraven veel voordelen. Uit onderzoek blijkt dat deze manier van begraven veel mensen aanspreekt, omdat het fijner klinkt. Wie hoog begraven ligt, krijgt niet te maken met grondwater, beesten en regen. Ook wordt deze manier van begraven als minder benauwd gezien. Men vindt een wandgraf ruimtelijker aan doen. Een ander voordeel is, dat men dichter bij de overledene kan komen. Men kan een hand op de steen van het galerijgraf leggen en dat wordt als zeer prettig ervaren. Daarbij zouden wandgraven ook als statusverhogend worden gezien.

Kortom: het bovengronds begraven wordt als trend van de toekomst gezien. Wij vertellen u er graag meer over.