Bezoek eens een begraafplaats

Misschien is het niet het eerste wat in u opkomt wanneer u op reis gaat, maar begraafplaatsen in andere landen zijn absoluut de moeite waard om te bezoeken.

Door naar een begraafplaats in het buitenland te gaan, leren we het land en de tradities kennen. De begraafplaatsen bevinden zich bovendien altijd in prachtige gebieden/ parken.

In Parijs kunt u bijvoorbeeld naar Père-Lachaise. Veel beroemdheden waaronder Jim Morisson en Édith Piaf liggen hier begraven. Jaarlijks wordt deze begraafplaats door meer dan drie miljoen mensen bezocht. Père-Lachaise is de meest bezochte begraafplaats ter wereld.

Een andere indrukwekkende begraafplaats in Europa is Zentralfriedhof Simmering, deze bevindt zich in Wenen. Hier hebben net zoals in Parijs veel bekende mensen hun laatste rustplek gevonden. Onder hen Falco, Beethoven, Strauss en Schubert.

En veel toeristen die ons land bezoeken, zijn gecharmeerd van begraafplaats Zorgvlied in Amsterdam. Deze ligt schitterend aan de Amstel en veel bekende Nederlanders liggen hier begraven.