Begraven

De meeste mensen denken liever niet na over hun laatste afscheid. Zij laten de keuze voor begraven of cremeren liever over aan hun nabestaanden. Daarom is het goed daar wel tijdig over na te denken. Een overlijden brengt al zoveel emoties met zich mee.

Voor sommige mensen is het glashelder hoe hun laatste afscheid eruit ziet. Zonder twijfel kiezen zij voor begraven. Voor de meeste nabestaanden is zo`n duidelijke, weloverwogen keuze prettig, omdat zij de beslissing dan niet meer hoeven te nemen.

Wat voor soort graf past bij u:

Op de Prot. Begraafplaats” Duinhof” te Lisse heeft u deze mogelijkheden:

Familiegraf,  2 of 3 laagzandgraf voor 20 jaar plus onderhoud voor 20 jaar waarna verlengd kan worden met min. 5 jaar. Ook is het mogelijk het grafrecht over te schrijven op naam van een ander. Dit is vooral van belang wanneer de rechthebbende van het graf komt te overlijden. { deze graven kunt u uitzoeken, zowel op het oude als nieuwe gedeelte van de begraafplaats}

Algemeen graf, hier wordt begraven in volgorde van aangifte van overlijden.{ 2of 3 verschillende mensen}

Als nabestaande kunt u dus niet kiezen waar uw dierbare wordt begraven. Ook het reserveren van een algemeen graf of het naderhand bijzetten van een nabestaande in het zelfde graf is bij een algemeen graf niet mogelijk. Een algemeen graf wordt uitgegeven voor een periode van 10 jaar plus 10 jaar onderhoud. Wie voor een algemeen graf kiest moet zich goed realiseren dat het na die 10 jaar niet verlengd kan worden.

Galerijgraf, Dit is begraven bovengronds in een betonnen kelder,  hier gaat 1 persoon in plus eventueel een aantal as bussen deze galerij koopt u voor 20 jaar plus 20 jaar onderhoud inclusief een afdeksteen exclusief de tekst.

Urnengraf, De urn wordt ondergronds  geplaatst, afgedekt met een liggend steentje 55x55cm.

Het urnengraf huurt u voor 10 jaar plus 10 j aar onderhoud, dit urnengraf kunt u verlengen met 5  of 10 jaar.

Urnenmuur, 3-4 urnen passen hier in, dit huurt u voor 10 jaar plus 10 jaar onderhoud, verlenging met 5 of 10 jaar.

Kindergraf tot 12 jaar, Dit is op een speciaal gedeelte van de begraafplaats voor baby`s en kinderen tot 12 jaar, dit huurt u voor 20 jaar plus 20 jaar onderhoud. Dit kunt u verlengen min. 5 of 10 jaar.{ u bent niet verplicht om op deze plek u kindje  te begraven} Het kan ook bijgezet worden in een bestaand graf.

Zie voor meer informatie en prijzen.  www. Begraafplaatsduinhof.nl

Gemeentelijke  Begraafplaatsen

Deze algemene begraafplaatsen zijn van de gemeente waar u begraven wilt worden. U bent niet verplicht om in u eigen gemeente te worden begraven, de keuze is aan u.

Ook hier kunt u kiezen voor een familie graf, algemeen graf, kindergraf urnengraf, urnen muur.

Zie www. Begraafplaatsen Haarlemmermeer.nl