begrafenis kind nieuw vennep

Afscheid en muziek

Bij DZ Uitvaartverzorging maken wij vaak mee dat nabestaanden heel hun hart leggen in het samenstellen van de afscheidsbijeenkomst. Een afscheid dat echt en oprecht is en waarbij ook snaren geraakt worden. Een afscheidsplechtigheid waarbij naar voren komt wat de overledene betekend heeft voor de nabestaanden.

De afscheidsbijeenkomst wordt door vele factoren bepaald. De teksten, omgeving, de hoeveelheid mensen, dit zijn slechts enkele van deze factoren. Muziek is ook zo’n factor. Wij beschouwen de muziek als een hoofdrol en is dan – naar onze mening – ook niet weg te denken bij een uitvaartplechtigheid. Muziek bij een uitvaart blijft voor de nabestaanden vaak voor altijd verbonden met dat afscheid. Zo zijn er enkele muziekstukken, die al jaren in de top 20 Uitvaartmuziek staan, zoals “Time to say goodbye” of “Tears in Heaven”. Bij het kiezen van de muziek bij een uitvaart is het van belang dat de muziek past bij de nabestaanden of bij de overledene.

Vaak hebben nabestaanden een beeld van wat ze ten gehore willen laten brengen bij een uitvaart. Het komt ook voor, dat men moet zoeken om muziek te vinden wat bij de dierbare overledene past viagra generika online. Natuurlijk is DZ Uitvaartverzorging ook graag behulpzaam bij het kiezen van de muziek bij de uitvaart.