50 mensen bij een uitvaart

Nog altijd is ons land in de ban van het Coronavirus. Veel mensen zijn Corona-moe en willen plannen maken, mensen ontmoeten, ouderwets winkelen en zonder mondkapje leven, maar helaas gaat dat nog niet. We naderen licht aan het einde van de donkere tunnel, maar moeten nog steeds volhouden.

Om ons heen horen we ook nog dat mensen (oudere of mensen die een onderliggende aandoening hadden, aan het virus zijn overleden). Het wordt gelukkig wel minder, maar we bevinden ons helaas nog niet in de Safe Zone.

50 personen

Door het coronavirus gelden nog steeds speciale regels bij uitvaarten. Zo mogen er maximaal 50 personen fysiek bij een afscheid aanwezig zijn.

Uitvaart op afstand

Wanneer er meer belangstellenden voor een uitvaart zijn dan is toegestaan, is het mogelijk om anderen op aftand de uitvaart via een livestream te laten volgen. Het afscheid wordt is dan live te zien, maar dan vanaf thuis. Hoe dit alles in zijn werk gaat, kunnen wij u uiteraard vertellen en bij assisteren.

*Personeel van de uitvaartonderneming, geestelijke medewerkers, kinderen t/m 12 jaar en medewerkers van de begraafplaats of het crematorium tellen niet mee voor het maximaal aantal aanwezigen.

Natuurlijk moet er ook nog altijd 1,5 meter afstand worden gehouden, moeten uitvaartlocaties desinfecterende middelen hebben staan, krijgen de bezoekers een vaste zitplaats, laten de aanwezigen contactgegevens achter en wordt men bij binnenkomst gecheckt qua gezondheid.